BVS-ABRBVS-ABRBVS-ABRBVS-ABRBVS-ABRBVS-ABRBVS-ABRBVS-ABRBVS-ABR

Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming

De Belgische Vereniging voor Stralingsbescherming (BVS) is een wetenschappelijke vereniging, die aandacht heeft voor de bescherming tegen de mogelijke gevaren van ioniserende en niet-ioniserende stralingen. BVS is lid van de Internationale Vereniging voor Stralingsbescherming (IRPA - International Radiation Protection Association).

Ben je actief in de nucleaire of radiologische sector? 
Of word jij in je beroepspraktijk geconfronteerd met ioniserende straling? 
Dan is het postgraduaat Stralingsdeskundige echt iets voor jou.

Deze opleiding geeft jou een bredere – wetenschappelijke en technologische - kijk op radiologische en nucleaire technieken in al haar dimensies, en is in overeenstemming met de vereisten van het KB van 20 juli 2001 voor de 'deskundige bevoegd in de fysische controle' (art. 73.2).
Het postgraduaat Stralingsdeskundige is een samenwerking tussen het Nucleair Technologisch Centrum NuTeC (UHasselt) en de SCK•CEN Academy for Nuclear Science and Technology. 

Recente nieuwsberichten

Meer nieuws
BVS-ABR Young Scientist Award
6 JUN2017

Het Bureau van BVS-ABR organiseert voor de vierde keer een nationale wedstrijd voor de Young Scientist Award, gelinkt aan de volgende Europese IRPA conferentie in 2018.

Werkgroep Communicatie zoekt jou !
30 MEI2017

De BVS-werkgroep Communicatie is op zoek naar een nieuwe aanpak, naar nieuwe communicatiekanalen, methoden om de betrokkenheid te vergroten en - het allerbelangrijkste- nieuwe leden.

BVS-ABR Newsletter N° 154
12 MEI2017

Newsletter N° 154 is beschikbaar online.

Upcoming events

Meer events

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

Schrijf je in op onze mailinglijst via deze link en blijf op de hoogte van de activiteiten van BVS-ABR.

INSCHRIJVEN