• Opleiding in stralingsbescherming voor werknemers conform Artikel 25 ARBIS

  SCK•CEN Academy

  SCK•CEN Lakehouse - Boeretang 201, 2400 Mol

  Het werken met ioniserende straling brengt welbepaalde risico's met zich mee op vlak van veiligheid en gezondheid. Een bewustwording van de fysische grondslagen van ioniserende straling, de gezondheidsrisico's, de beschermingsmaatregelen en de wettelijke verplichtingen draagt bij aan een effectief preventiebeleid met oog op de bescherming tegen ioniserende straling.

  Deze opleiding is gericht naar mensen die in hun professionele omgeving mogelijk aan ioniserende straling worden blootgesteld volgens artikel 25 van het Koninklijk Besluit van 20 juli 2001 (ARBIS). Volgens de wetgeving dient deze informatie en vorming gegeven te worden vóór de tewerkstelling op de werkpost, en herhaald in functie van de behoeften en minstens eenmaal per jaar.

  Tijdens deze opleiding focust men op de praktische benadering van de stralingsbescherming op de werkvloer, en wordt er de nodige aandacht besteed aan interactie met de deelnemers. Er wordt een algemene benadering vooropgesteld die van toepassing is in verschillende sectoren, en in deze opleiding zal men enkele cases vanuit de industriële toepassingen toelichten.

  Meer informatie is beschikbaar online op de website van de SCK•CEN Academy.

   

  http://academy.sckcen.be/en/Upcoming-events

  10-10-2019 10-10-2019 Europe/Brussels Opleiding in stralingsbescherming voor werknemers conform Artikel 25 ARBIS SCK•CEN Lakehouse - Boeretang 201, 2400 Mol SCK•CEN Academy